Välkommen till mina yogaklasser
VÅREN -24

Yoga för nybörjare och fördjupning
Om kundaliniyoga
Yoga för din typ
Morgonyoga
Gravidyoga
Yoga som komplement till bröstcancerbehandling
Mindfulness


Aktiv avspänning för alla

Yogan är avdragsgill som friskvård för dig
som är egen företagare eller för din arbetsgivare.
Har du några frågor är du välkommen att ringa eller mejla mig.
Tel. nr: 070 757 58 81
info@holotropi.nuEva Callmin
Internat. dipl. kundaliniyogalärare 1994 (steg 2, 2003)
Om Kundaliniyoga
Kundalini är en energi som i stegrad rörelse fördjupar medvetenheten, förbättrar hälsan och ger inre lugn. Denna kraftfulla yoga stärker nervsystemet och immunförsvaret samt skapar livskraft och glädje. Den passar alla åldrar då du tränar utifrån dina personliga förutsättningar. Stor vikt läggs vid andningen - kungsvägen till inre balans och yogans viktigaste komponent för att öka närvaron i kropp och sinne.
Kroppsställningarna i kundaliniyogan är väldigt varierade vilket gör det roligt att utöva dem, helt fritt från prestation och du behöver inte vara vig.

Yoga, som egentligen betyder förening, är en "vetenskap" som omfattar den totala människan: kropp, själ och ande. I ett yogapass arbetar vi med att balansera hela vårt energisystem, så att vi kan frigöra energi och hantera mer i våra liv.
Enligt yogan är vi omslutna av en livskraft (prana) som vi får via maten, andningen, solen och genom det s.k. kronchakrat. Ett svagt psykiskt och fysiskt system kan inte härbärgera särskilt mycket av denna livskraft - ledningarna slås helt enkelt ut. Därför startar vi vår vitaliseringsprocess med att stärka vår fysiska kropp, men yogan arbetar också med den s.k. subtila energikroppen som består av psykiska kanaler (nadis) där livskraften strömmar. Dessa måste också rensas för att ge fri passage åt prana.

Kundaliniyogan omfattar också musik och enkla mantrasånger som hjälper till att tömma sinnet på rastlösa tankar. En längre djupavslappning, för att kunna behålla stillheten och förstärka upplevelsen av yogans vitaliserande kraft, avslutar varje lektion. Under terminens gång får du tillgång till enkla yogapass så du kan träna hemma om du vill. Yoga är en färskvara som ger omedelbart resultat när du börjar utöva den regelbundet.


Yoga för din Ayurvediska kroppstyp
Är du en kapha, pitta eller vatatyp?
Att identifiera och få förståelse för din egen kroppstyp är en nyckel till hur de olika särdragen av kapha, pitta och vata präglar ditt liv.

Yogan finns med som naturligt balanserande "medicin" inom Ayurvedan, den indiska mångtusenåriga läkekonsten.
Ayurveda är egentligen en livsstil som verkar på lång sikt. Det finns inga snabba fix som vi ju ofta vill ha i väst mot krämpor och obalanser.
Därför är det bra att veta vad du ska fokusera på under en längre tid i din egna yogautövning.

Följ med till Indien januari 2019. Klicka här
Morgonyoga
Kundaliniyoga är en rolig och kraftfull yogaform som är rofylld och
samtidigt arbetar på djupet. Ett underbar sätt att börja dagen på.
Det ger dig förnyad kraft som varar hela dagen.Yoga som komplement till Bröstcancerbehandling
Måndagar kl.15.30 - 17.00
2 x 8 veckors kurser med start den 29 januari 24
För anmälan: BCF www.amazona.se, tel: 08-32 55 90

Kundaliniyoga för gravida Inga grupper f närv
Att föda är naturligt för kvinnan, men det är också en kulturhandling. Hur vi föder är avhängingt av hur vi vuxit upp, hur vi går, sitter och dansar. Det speglar hur vi tänker, hanterar smärta och i vilken grad vi kan låta kroppen ta över styrningen - för kvinnokroppen kan föda och allra mest handlar det om att låta det ske - att delta i en av livets mest priviligierade situationer, med liv som pressar på och vill fram.

En födelse kan beskrivas på olika sätt. Den är både andlig, existentiell och fysisk. Det är kroppens tyngd, kroppens egna sätt att röra sig som vi ska hitta fram till. I yogan finner du dessa naturliga och allsidiga rörelser och förhållningssätt som hjälper dig att föda fram det nya liv som just nu spirar inom dig.

I över 20 år har jag arbetat med psykoterapi med specialintresse för hur tiden i livmodern och själva födelseprocessen påverkar oss resten av livet. Jag har mött flera hundratals vuxna som återupplevt sin födsel och som ansett att den haft en avgörande betydelse för hur deras liv formats. Den pre- och perinatala forskningen pågår världen över och man är ense om vikten av att vi, vid sidan av teknologins utveckling, också måste återvinna naturliga kunskaper om denna prekära tid i våra liv.

Många av ställnigarna i kompendiet du får, kommer från Yogi Bhajans undervisning, samt passet i slutet är direkt kopierat ur Taran Taran Kaurs bok ”The Gift of Giving LIfe”. Några meditationer är tagna ur ”Bountiful Blissful and Beautiful” av GurMukh. Båda dessa böcker finns tillgängliga på beställning genom mig och är underbara läsningar om du vill tränga djupare in i gravidyogan än vad som erbjuds här.

Jag önskar dig härmed varmt välkommen till dessa yogapass och hoppas att du och ditt barn ska trivas. Jag välkomnar dig också till gravidmassage eller enskilda stödsamtal på min privata mottagning på Söder om du har sådana behov.

Eva Callmin
Internat.dipl. kundaliniyogalärare 1994 (steg 2, 2003)
Specutbildad i Conscious pregnancy yoga 2005

Mindfulness
Kurser om 8 veckor dagtid i konsten att leva ett medvetet liv i full närvaro.
Mindfulness är både ett tillstånd och en metod. Du får verktyg för fysisk och mental avslappning som leder till ett yttre och inre uppmärksamt varande och hjälper dig att göra mer balanserade och sunda val i ditt liv.

Dagliga övningar från appar ingår i programmet.


”Att komma i kontakt med mindfulness var som att få en sammanhållande länk mellan alla terapiformer och metoder jag har utforskat under åren. När jag arbetar med människor i djupa processer behöver jag ett effektivt verktyg för egen del för att och tömma sinnet på intryck. Jag är oerhört tacksam att jag funnit dessa enkla men effektiva verktyg att återkoppla tlll mig själv på en själslig nivå. Det är helt enkelt väldigt skönt att utöva mindfulness.”
Varmt Välkommen/EVA
 

Tillbaks